Tuesday, June 28, 2011

Inredning #2 Bilder

Första inredningen efter att jag köpt in växter och lagt in roten och stenar.

Inredning #2 där jag placerat växtligheten mer tätt. Ska fundera på hur jag ska ordna med pumpen och doppvärmaren. Just nu är de ett bra skydd för fiskarna när de är lite blyga men det är ju inte vackert! Nu när växterna är mer fokuserade på en plats ser det så lite ut men de ska ju växa till sig. Här håller platysarna till mest.

Rot och växter som bildar många gömställen för platyhonan när hon vill undvika hanens frierier. Har en lina med javaormbunke som går rakt över karet just vid ytan där flytväxterna samlas istället för att yra omkring från ytröelserna från pumpen. Här brukar man kunna se snäckorna smyga runt bland flytväxterna och strapatsera på mossan. Lär ta bort den när jag köpper guramisarna, eller modifiera den, så de inte fastnar i linan, även om risken är liten. Det mesta av mossan är "flätad" runt linan. Väldigt bra växt! Platysarna är nästan aldrig där uppe, eller i "topskiktet".

"The wastelands.." Här är det mycke öppen, fri simyta men med möjlighet att smyga in bakom en sten när så krävs. Här ser man Pandorna i sins tädniga jakt på...jag vet inte riktigt vad. De yr omkring över sanden som små virvlar. Här blir även sniglarna rätt uppenbara som små färgglada köttbullar. Bra sätt att kunna räkna dem alla och se att de är vid liv.

Här ser jag även platysarna, men de försvinner oftast in bakom klipporna eller in i den "gröna ön" när de ser/hör vibrationerna? av att någon kommer in i rummet. Honan är lite modigare och hanen har faktiskt också börjat följa med ut i öknen. Men han är verkligen skygg. Nu vet jag ju att de gärna är fler än bara två, samma med corydoras. Corydoras Pandorna är dock inte skygga alls, de ser ut att trivas fint av beteendet att döma.

Nästa fisk ja köper är en corydoras. Ska försöka få upp deras antal, sedan gå över till dvärgguramin eller honungsgurami beroende på vilken jag får tag i först. Platys tänker jag såhär; Kul att kunna behålla några yngel om det blir några. Onödigt att köpa fler platys med andra ord, de blir fler snart nog.

Får se när snäckorna börjar föröka sig. Är snäckstopp i 100+l akvariet nu, men jag har lösa planer inför ett till kar ;D

På återseende!

No comments:

Post a Comment