Tuesday, June 14, 2011

Äppelsnäckorna

Det är fyra snäckor, två "Light striped purple" och två "Dark striped purple" just lite större än en grön ärtas storlek. Fick lite dåliga bilder på dem, där man tydligt ser skillnaden på dem. De rosa kommer inte riktigt till sin rätt på bild. Skyller både på kameran och ljussättningen.
Den större rosa var först pigg men satte sig sedan stilla utmed väggen, tillsammans med den lilla lilafärgade, som inte rört sig mycket alls sedan h*n sattes i akvariet. Har långsamt höjt temperaturen från 20 till 23 genom att flytta in akvariet till mitt sovrum och låta en lampa lysa ovanför ytan. Rör om ibland för att få rotation på vattnet och det blir ca +1 grad i timmen.

Däremot den större lila brummar runt som en racerbil. På någon halvtimme har han hunnit halva varvet runt akvariet och ett varv runt snusdosan där jag lagt det krossade äggskalet på botten. Det var så häftigt när han tog sig mellan två plantor på ett par stenar och körde utmed fiskelinan som om det vore hur brett som helst. Ja, snäckan gled utmed fiskelinan för att ta sig över till nästa planta.

På bilden här kan man se den lila färgen rätt tydligt! Den rosa har kört runt lite på Cabomban(som snart ska blomma), sedan lyckades hon (rätt säker på att det är en hona) hitta broccolin som jag satt ner på botten med en fiskelina, så nu sitter hon på den och mumsar. Lär inte dröja länge tills den Lila hittar den också, så som den åker omkring. De är rätt snabba också
när de väl får fart!


Den aktiva rosa och lila snäckan.


Här ser man tydligt snäckans mun när hon mumsar på alger...


Bild tagen med blixt, lite tydligare men min kamerablixt slukar tyvärr batterier!

Här är de i dosan de kom hit med. Färgerna är rätt tydliga här med.
Den stora rosa snigeln var väldigt aktiv i dosan, undersökte den gröna ärtan noggrant.
---------

19:31
I skrivandets stund har båda av de två aktiva snäckorna hittat till Broccolin! Är så spännande att sitta och iaktta dem, men nu börjar jag få ont i nacken och magen knorrar efter mat.

No comments:

Post a Comment