Wednesday, July 27, 2011

Växtbunken II

Nu när jag kastat över Rex till 90-litern och i samma veva rensade i stora karet så fick jag en massa växter över som jag måste sätta någonstans tills de vuxit till sig lite. Så jag fyllde 45 liters bunken och snörde javamossa och ormbunkar (pyttesmå) på en liten ekgren. Planterade ner några polysperma (ja..skitkul :P ) och cabomba. Dessa växter är de enda som verkligen växer som ogräs i mitt akvarium. Cabomban och rosanervig. Fått ansa dem flera gånger och kunnat plantera om skott.

Javaormbunkarna windelöv verkar trivas men växer inte direkt. De har skjutit en drös med skott och fått lite alger på sig. Övriga växter gör ingenting speciellt, de bara hänger omkring och inväntar döden.

Försöker rädda lite av "cuban"..en enda liten fjuttig stängel kvar.Får hoppas att den tar sig. Den verkar inte alls trivas i mitt stora akvarium. Kanske för lite ljus (växte bara på höjden). Den ville inte riktigt greppa underlaget. Sand är kanske inte det optimala. Varje gång en cory eller äpple passerade så blev den uppryckt.

Jag fiskade även upp några märkliga insekter som ser ut som larver (snabba som tusan!) från burkarna från dammen jag besökte för ca två veckor sedan. Inte maskarlarver- mer mygg eller tex dykarlarver- men inte alls så stora eller med kraftiga käkar eller så. Ska kolla upp närmare, kanske ta en bild. Om de överlever tillsammans med vattenlopporna som jag lade i en burk så blir de kanske bra yngelmat (när de är stora nog att inte bli dödade av dem). Antar att lopporna äter infusorier men vad kan dessa "kräftor" tänkas äta. Det kan tänkas vara en sländlarv av något slag.

Imorgon ska ja till butiken och hämta mina damer till Rex och Colt (yep, mina snyggingar har ett namn!).

No comments:

Post a Comment