Sunday, July 24, 2011

kompensation?

Gick till akvariebutien där jag köpte mitt lekpar av dvärggurami som visade sig vara två hanar av förmodligen två olika färgvarianter. Lätt att göra det misstaget tycker jag då man inte kan vara superspecialiserad i alla fiskarter. Jag själv vet en del allmänt om "vanliga sälllskapsfiskar" men skulle någon be mig om råd runt tex ciklider- som är en stor familj skulle jag bara kunna säga två saker: De är ofta revirhävdande och jag har hört att de gillar strömt vatten. Heh! Att lämna den röda tråden är en specialité jag är ökänd för.

I butiken pratade jag med han som är "ansvarig" för akvaridelen, aka den som sålde paret till mig. Dvärgguramisarna var slut, de sista honorna rök tydligen igår. Snacka om otur! Jag förklarade läget och han sa att jag ska komma in på slutet v näta vecka så ska jag få ett par honor. Jag tolkade som i "få", som i "Få som kompensation för att du fick en hane och åkte ända ut hit för att gå tomhänt hem etc etc" ;)

Kan bara vara optimistisk och hoppas! Hoppas även att den "batchen" av DvGuramis är lika vakra och friska som de jag köpte förra gången. Så, bara att korsa armarna och vänta...

*olidligt ju*

No comments:

Post a Comment