Saturday, August 20, 2011

Kamikazesnäckan

Tyvärr dog en av mina lilarandiga honor idag, eller ja- det skedde under natten när hon på sin äggläggarvandring hamnad eutanför akvariet och föll ned från bänken och skalet krossades mot det hårda parkettgolvet. Känns otroligt tråkigt. Om jag haft en matta så hade det kanske dämpat fallet för henne och hon hade överlevt. Ja har heltäckande glas förutom i två hörn- för någonstans måste jag kunna leda upp de tekniska prylarnas sladdar.

Känns riktigt hemskt, hon var en så vacker snäcka dessutom. Efterosm ingen annan snäcka vandrat så avsides kan det kanske vara en katt som ligger bakom dödsfallet. Båda katterna älskar att ligga uppe på akvariet och om de såg ens tor snäcka komma krypande supp ur hörnhålet kanske de slog till med tassen...

Ahja, snäckan är död, oavsett hur det gick till och det känns som ett misslyckande. Den glda nyheten är att snäcklingarna som fötts fram växer fort och verkar bli främst, lilarandiga, rosa (ev rosarandiga) och vita. Eftersom det är svårt att se deras mörka fot när de är så små ännu så ska det bli spännande att se om det dyker upp någon jade, blå eller bruna snäckor.

No comments:

Post a Comment