Friday, August 26, 2011

Colisa lalia

Jag har ju lovat lite bilder på ynglen och nu är det dags. De flesta av ynglen "föddes" runt slutet av juli/början på Augusti. De flesta är alltså runt 3 veckor gamla- någon enstaka har några dagars försprång och en del är så pass unga som en vecka- då de följt med från stora akvariet där Rex och honan han år med ynglar av sig konstant. Tyvärr är chanserna för överlevnad rätt liten i mitt 150liters tank då fiskar går där + ett innerfilter. I yngelkaret blir de mat åt de större och har en chans för överlevnad om de är snabba och "smarta". Det finns gott om gömställen bland flytväxterna.
1, 2 & 3 är tagna den 13:e augusti (ca 2 veckor gamla)


4 & 5. Är lite suddiga bilder men så man kan se så små de är i förhållande till rätt små plantor av flytväxten "musselblomma". Bilden tagen den 15:e augusti


6. Bild taden den 20:e augusti. Ett av de större Yngle i förhållande till ca drygt 1 veckor gamal snäckbäbis i förgrunden.

7. Ett av de större ynglen i jakt på mat, den 20:e augusti


8. Ett av de största yngelen i jakt på föda bland ytväxterna.


9. Det absolut största ynglet som utvecklat spröt men de är för tunna för att synas på bild. Denna har hela tiden varit mycket större än de andra och jag tror att den tillhör en a de tidigare kullarna.

25: augusti
10. Ett av de störra ynglen vid doppvärmaren.

11. Dens törsta av ynglen, här ser man tydligt spröten på magen. Han är så pass stor nu att han jagar de allra minsta ynglen som inte vuxit lika fort. Jag skulle gissa på att detta yngel är ca 4 veckor gammal. I bakgrunden syns en ca 2 veckor gammal äppelsnäcka.

12. Största ynglet i oskärpa, men här får man en inblick i ur stor han faktiskt är. Ca 1cm+ i längden med fenor och allt.



No comments:

Post a Comment