Wednesday, September 14, 2011

Shoppa hoppla!

Idag kom mina Blyxa Japonica och Egeria Najas som jag köpte via privatpersoner på plantswap.se
Detta är verkligen en sida jag rekomenderar för dig som ska starta upp ett akvarium (ja även du som redna har akvarium) och behöver många, friska, fina växter för en bra peng. Även bra ställe om man söker något annorlunda som inte är så vanligt att hitta i butiken. En del på plantswap säljer även sina växter på tradera.se

Idag kom iallafall dessa växter hem till mig, underbart. Nu ska jag snart hämta upp mina nya invånare- ancistrus och sedan sa jag nog möblera om lite i 150 litern.

Ska även hämta upp de nya lamporna till lamprampen på mitt 52 liters kar. Spännande att se om det blir någon större skillnad. Det lär bli en stor skillnad visuellt om inte annat!

Najasen lär trivas i 52:.an men det återstår att se om japonican kommer att trivas i mitt 150l.
I 90l, där ynglen går- har jag nu lagt grus. Där har jag bara ett rör- och det är samma rör som följde med akvariet. Tror det är ett "vanligt" lysrör köpt på Clas Ohlsson... Men flytväxterna trivs där.

Där tänker jag ha mossor och javaormbunkar/Windelöv. Ormbunkarna kräver inte så mycke ljus och mossorna är bra "fodermagnet" för de små fiskarna som älskar att jaga vattenloppor och stackars planarier.

Jag är nog en av få som VILL ha planarier i akvariet. Guramiynglen älskar dem! De är så otroligt söta när de jagar sin egen mat. Liknar fåglar när de lyssnar och tittar ner på marken efter mask- men dessa kalrensar stenar, javamossorna och yngelfiltret på smått.

Har uppdaterat min Växtlista

No comments:

Post a Comment