Monday, September 12, 2011

inredning..

Suttit och tittat på "aquascape" och det kliar i fingrarna. Synd att rötter och sten kostar mer än själva akvariumet och dess invånare. Jag inredde 52 litern igår och nu när jag tittar på bilderna så ser jag hur förj*vligt det ser ut. Att jag dessutom återanvände en av inredningsgrejerna från den förra ägaren...

Har en låda här hemma dit jag kasta sådana ting- berg med tallar, grottor som ska förställa en stubbe eller sten eller en dödskalle och slott. Är väl häftigt? förutom att jag avskyr sådant. Men nu tog jag en festlig dödskalle och tänkte att det kunde bli en bra grotta för Red att söka skydd bakom tills hydrillan blivit fler (vilket går fort när jag väl fått mina nya ljus).

Bruna, oranga, gula, Råsa..vem vet?

Lågenergilamporna värmer upp med sitt pissiga ljus...

Maximal ljusstyrka. Glest mellan plantorna
men det har snart växt till sig!

Appropå ljus- har en lamp-ramp till detta kar och det ser förjäkligt ut med den "kissgula" färgen karet har den första timmen eller så innan "lamporna" kommit igång. Återger inte heller snäckornas råsa färg speciellt fint. Men nya, bättre lampor kommer på posten om några dagar.

får fundera på hur jag kan inreda karet men ändå använda maximalt med plats för snäckorna. När alal blivit vuxna kommer de inte att kunna bo där inne.

I 50 litern är det Londondimma, infusorierna har tagit över och det år i vågor. Har ett yngel som bor där inne bland "h. Polysperma-sörjan" och Rex verkar då trivas. I snuskasken försöker jag rädda det lilla som blev kvar av "cuban" i 150l karet. Verkar gå bättre i gruset.

Någon dag efter uppstart.
Ekgrenen i bakgrunden ligger numera i 150l karet.

Kattjävel!!
150l där bara snäckor och corydoras bor just nu- knäcktes ett av täckglasen idag då min feta katt hoppade upp på den. Jag är tacksam att inget mer gick sönder och att både fiskar och samtliga snäckor hade änglavakt. Därför hoppas jag över planen på att flytta ynglena till 150, de blir kvar i yngelkaret ett tag till. Där är det bara en växtsörja. Jag ska ta och plantera om någon dag... Jag måste ordna plats för grottor för nykomlingarna som flyttar in i veckan. L144, skäggmal eller som den är mest känd som- Ancistrus.

No comments:

Post a Comment